معمول ترین دلایل دندان درد را بشناسید!

دندان درد

درد، واکنشی مثبت برای حفظ ایمنی بدن است. جدا از جزئی یا شدید بودن آن، به ما می گوید که یک چیز اشتباه هست و همه چیز آن طور که باید پیش برود، پیش نمی رود. دندان درد هم از این قضیه مستثنی نیست. این درد ناشی از واکنش سلول های عصبی است که در معرض برخی محرک ها قرار گرفته اند.

اما دندان درد چیست؟

جواب شما، بسته به نوع محرک های درد مختلف است. چه محرک هایی؟ برای هر معلول، علتی وجود دارد. در این جا 6 علت که باعث دندان درد می شوند را به اختصار توضیح می دهیم.

۱) حساسیت به گرما:

درد های ناشی از حساسیت دندان به دما، کوتاه و موقتی هستند. اما نشانه ای از وجود مشکلات کوجک در دهان شما هستند. برخی از این نشانه را در پایین آورده ایم:

  • پوسیدگی قسمتی از دندان
  • دندان های پر شده
  • آسیب دیدن ریشه دندان

برای پیشگیری، بهترین کار، تمیز نگه داشتن لثه و دندان ها است. پلاک های باکتریایی برای دندان ها بسیار مضر هستند و نباید اجازه دهید بر روی دندان هایتان بمانند. برای انجام این کار، می توانید از یک مسواک نرم برای دندان هایتان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که نباید این کار را بیشتر از 2 بار در روز انجام داد در غیر اینصورت ممکن است به لثه هایتان آسیب وارد کنید. خمیر دندان هم در نگه داری دندان ها تاثیر زیادی دارد. خمیر دندان های حاوی فلوراید ، برای مراقبت از دندان های حساس بسیار مناسب هستند. خمیر دندان ها را می توان به صورت پماد یر روی دندان ها مالید و بعد از 10 دقیقه آن ها را شست. این امر باعث تمیزی بیشتر، و آسیب کم تر به لثه هایتان خواهد شد.

۲) حساس بودن دندان ها بعد از درمان:

درمان هایی که در دندان پزشکی صورت می گیرد نیز به نوبه ی خود می تواند باعث ایجاد درد شود. بسته به نوع مشکلی داشتید، درست کردن آن می تواند باعث التهاب های داخلی دندان بشود.

خوشبختانه درد های پس از درمان، بعد از چند روز یا هفته به طور کامل از بین می روند. هرچند که درد های مربوط به رفع پوسیدگی و کار هایی که روی تاج دندان انجام می شود می تواند از 1 تا 2 هفته به طول بی انجامد. در این بین می توانید برای کاهش درد هایتان، از مسکن ها استفاده کنید تا این دوره تمام شود.

۳) بروز درد هنگام جویدن:

اگر در زمان جویدن، در دندان هایتان احساس درد کردید، یکی از این دلایل مقصر این درد است:

  • پوسیدگی
  • دندان های درست پر نشده
  • دندان های ترک خورده

اما چه کار هایی می توان انجام داد. پر کردن یک دندان کار ساده ای است که توسط هر دندان پزشکی انجام می شود، اما برای رفع 2مورد دیگر، باید به یک متخصص مراجعه کنید. بر طرف کردن پوسیدگی، حفاظت از ریشه ی دندان و گرفتن ترک های دندان از جمله کار هایی است که یک متخصص دندان پزشکی می تواند برای شما انجام دهد.

۴) درد های طولانی بعد از خوردن غذا:

اگر بعد از خوردن غذا، درد های طولانی مدتی در دندان هایتان احساس می کنید، باید به دندان هایتان اهمیت بیشتری بدهید. چرا که وجود درد طولانی بعد از خوردن غذا، نشان دهنده ی آلوده شدن و خراب بودن دندان شما است. اگر به دندان های خراب و پوسیده تان اهمیت ندهید، کم کم دندان هایتان از داخل خراب شده و نابود می شوند.

قبل از آنکه درد دندان هایتان شدید شود، باید دست به کار شوید. باکتری هایی که در دندان خراب شما وجود دارند می توانند حتی باعث یک آبسه شدید شده و زندگی شما را تهدید کنند! عصب کشی می تواند ضمن حفظ دندان، مغز و ریشه ی از بین رفته ی آن را ترمیم کند.

۵) وجود درد مبهم و فشار در دندان های بالایی:

باور کنید یا نکنید، این نوع از درد دندان، مربوط به سینوس ها می باشد. بخشی از حسگرهای عصبی دندان های بالایی شما، با حسگر های عصبی موجود در سینوس ها مشترک هستند و همین امر باعث می شود که مغز، به اشتباه  درد را به دندان ها نسبت دهد.

در این صورت، قبل از شدید شدن درد، باید به یک پزشک مراجعه کنید.

۶) درد مداوم:

احساس درد مداوم در دندان، نشانه ی عفونت حاد است و دندان ها باید در اسرع وقت، تحت درمان قرار بگیرند. اگر درمان صورت نگیرد، دندان از بین می رود. دندان مرده، باعث ایجاد آبسه شده و عفونت باکتریایی وخیمی را در عصب دندان ایجاد می کند. ورود این عفونت به جریان خون، می تواند کشنده باشد.

استفاده از آنتی بیوتیک ها، مسکن ها و عصب کشی می تواند راه های موثری در رفع عفونت و درمان این نوع از درد باشد.

این علل و راه حل هایی که در بالا ذکر شد، فقط بخشی از احتمالات معمول در تشخیص مشکل دندان ها بود. هرگز از این اطلاعات، به جای توصیه های پزشکی استفاده نکنید! اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع: biolase

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.